tiistai 24. helmikuuta 2015

Helpotus


Heippa! Sainpas juuri tietää, että yksi kesätyö olisi ensi kesälle plakkarissa täällä Ruotsissa. Helpotus on aikamoinen, kun tietää että nyt on kesälle ainakin jotain, josta tienata rahaa ja johon saa ajan kulumaan. Huomenna on vielä toinen haastattelu (hieman mieluisampaan paikkaan), joten katsotaan miten siinä käy! Jouduin tosiaan nyt sanomaan ”ei” tuolle ekalle lastenvahtihommalle, ekoja kertoja kun tarvii kieltäytyä työpaikasta, huuh… Mutta ymmärtäähän sen - se olisi ollut vain osa-aikainen. Kesäksi kuitenkin haluan kokoaikaista työtä.

Tässä on tainnut mennä jo pari viikonloppua kun viimeksi kirjoittelin, joten palataanpa toissaviikonloppuun. Meille tuli tosiaan kavereita kylään (tai kaveripariskunta, mutta en millään halua kutsua niitä tuplatreffeiksi…) ja tarjottiin Mojitoja ja tapaksia! Vieraat oli aika maireana meidän tarjoiluista ja täytyy kyllä myöntää että hyvää oli. Listalla oli: lehtitaikina-chorizonyyttejä, vesimeloni-fetakuutioita, ciabatta-leipää ja hummusta, juustoa ja viikunahilloa, tomaatti-mozzarella-salamitikkuja sekä parmankinkkuun käärittyä parsaa. Mä kyllä ylitin tällä kertaa itseni. Ja Mojitotkin maistui.

Tapas-iltaman tarjoiluja

         Yksi päivä innostuttiin tekemään itse hodareita mm..                          Perjantaipulla-kuvitusta                                                             

Saman viikonlopun sunnuntaina vietettiin vielä sitten M:n ja tämän pikkuveljen kera laskiaissunnuntaita! Tarjolla oli kahvia ja semloja. Ja hillolla tietenkin. Hullut ruotsalaiset kun vetää sitä yleensä mantelimassalla.

Yksi maanantai oltiin pienellä porukalla yhdessä pelibaarissa!

Viime viikko meni hujauksessa; täyttelin työhakemuksia ja kävin koulussa sekä fikailemassa kavereiden kera. Viime perjantaina saatiin taas vieraita, kun vaihtarikavereita tuli kylään. Oli tosi hauska ilta ja siitä jatkettiin pienemmän porukan kanssa Marie Laveau-baariin. Baari oli erikoinen ja täynnä hipstereitä, mutta oli omalla tavallaan tosi viehättävä.

Kahvilla Kungsholmenissa ('Orangeriet')

Perjantain viettoa

Lauantai menikin sitten koomaillessa, kunnes sunnuntaina otettiin nokka kohti Sigtunaa! Lähdettiin M:n äidin luo hemmoteltaviksi ja päivä alkoikin kahvittelulla ihanassa kahvilassa. Sigtuna on hurjan suloinen pikkukylä, jossa suurimmaksi osaksi asuu ilmeisesti suurlähettiläitä sun muuta kansainvälistä porukkaa. Kylä sijaitsee tosi lähellä Arlandan lentokenttää, joten sinänsä ymmärrettävää. Kylä 
on myös kuulemma Ruotsin vanhin!

Mamma M:n luona saatiin taas navat täyteen herkkuruokaa M:n isäpuolen toimesta (ribsejä, uuniperunaa, glaseerattua porkkanaa, maissia ja coleslawta + punaviiniä) ja oli tosi kivaa. 
Juteltiin ja istuttiin illallispöydässä pitkään. Sieltä kelpasi tulla (suurehkojen tuliaisten kera) takaisin kaupunkiin.

Eilen maanantaina käytiin M:n kanssa lounaalla intialaisessa ja illalla innostuttiin leipomaan pullaa. M halusi viedä jotain herkkua töihin, joten mähän pistin töpinäksi. Katsottiin Oscar-gaalan uusintaa ja vaivattiin pullaa se ilta. Herkkua tuli! M tosin unohti ne tänään strategisesti kotiin, joten jouduin kiikuttamaan ne sitten sinne työpaikalle. Nyt muuten kuulostaa näiden tekstien (ja kuvien) perusteella siltä, etten mitään muuta tee kuin syö… Mutta älkääpä huoliko, lenkkeilyä on lisätty!

Ystävänpäivänä kaupungilla jaettiin ilmaisia ruusuja! + Eksyinpä ekan kerran tunnelbanassa tässä yks päivä...

Reeni-selfie, uudet juoksutamineet check! + Tehtiin ite ekaa kertaa Ceasar-salaattia, kastikekin omatekemää!

                            
                                                                                            Fiilistelyä Rådhusetilla


Tänään kävinkin tosiaan sitten siellä työhaastattelussa suomenruotsalaiseen vanhainkotiin ja paikka on minun jos sen haluan. Tuntui, että vanhainkodin johtaja melkein piti mulle myyntipuheita, kuinka se olisi hyvä työpaikka. Taitaa olla pulaa kesäsijaisista? Jännityksellä odotan huomista haastattelua.. Viikonlopullekin on kivoja suunnitelmia luvassa; perjantaina on improvisaatioteatteria ja lauantaina kokoonnutaan M:n työkaverille iltaa viettämään. Huh –
täällä on niin kivaa! Terkkuja!


                 Loppuun tämmönen pieni kevennys-kuva




-Elina

2 kommenttia :

  1. Hei vauu, onnea työpaikasta! Toivottavasti kuitenkin vielä se toinenkin tärppäis, niin pääsisit valitsee. :) Mäkin sain just tänään sähköpostilla ilmoituksen, että sain kesätöitä! Täytynee ootella vielä toisesta paikasta vastaus, ennen kuin päätän ottaa mitään vastaan. Eli aika sama tilanne kuin sulla!
    P.S. Liian hyviä ruokakuvia ja -tarinoita, kuolaan. Ja innostuit leipoo pullaa, hyvä hyvä! :D

    VastaaPoista
  2. Kiiitosta! Ja hurjan isot onnet sinnekin :)!! Nyt on kesä mallillaan ;)! Hahaa joo ruokakuvia ei sais laitella näin paljoo, mutta ku ihanitetein ni pakkohan nää nyt on jakaa! :)

    VastaaPoista