keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Rullaati rullaa...

...nimittäin elämä eteenpäin täällä Tukholmassa. Ajattelin taasen päivitellä vähän kuulumisia. Tuntuu että aika lentää siivillä ja ei edes muista kaikkea mitä on tullut puuhailtua. Viimeksi taisin jutella mun työhaastatteluista ja nyt siis on varmaa, että otan sen vanhainkotityön mitä mulle on tarjottu. Päiväkoti oli paikkana kiva, mutta työnantaja superhämärä ja työehdot tyyliin: ”Soitellaan sulle aina joskus aamusin että pääsetkö tänään töihin”. Tuo verrattuna kunnon palkkaan ja melkein täysiin tunteihin? Ei ollu vaikee valinta!

Köpöttelyä ja kahvittelua kauniina päivänä.

Kodin lähellä sijaitseva ihana lampi. Siellä on myös ankkoja. Tosin ne kulkee aina tiellä ja säikäyttelee mua lenkillä.


Pari viikkoa sitten perjantaina lähdettiin M:n kanssa ensin syömään (mulle tarjottiin ihana ateria Le Rouge –ravintolassa vanhassa kaupungissa!) ja siitä yhdelle drinkille. Sen jälkeen mentiin katsomaan improvisaatioteatteria! Oli ihan hullun hauska näytös. Teatteri oli englanniksi ja nimensä mukaisesti kaikki näytelty oli improvisaatiota. Yleisö pystyi osallistumaan näytökseen heittämällä hauskoja ideoita kehiin. Näytöksen jälkeen mentiin vielä parille drinkille uuteen lempparipaikkaan Södermalmille. Siellä on tosi kiva ja tunnelmallinen persialainen lounge-baari, jossa on tullut vierailtua nyt muutamaan otteeseen.

Improteatteria!

Minä maireana näytöksen väliajalla.


Ja sitten sai vielä drinkinkin!

Seuraava päivä oli myös ohjelmaa täynnä kun saatiin illalla taas vieraita tänne kotiin. M:n työkaveri tyttöystävineen tuli tällä kertaa viettämään iltaa meille ja siitä jatkettiin yhdessä Sundbybergissä sijaitsevaan baariin. Tavattiin siellä M:n yksi hyvä kaveri, joka oli käymässä Tukholmassa. Mukana oli myös liuta pojan kavereita, joten juttukavereista ei ollut puutetta. Hauska ilta taas kerran!

Viikko hujahti koulussa ja kahvittelemassa kavereiden kera – perusarkea siis. Eipä taida siltä viikolta olla mitään hauskoja tarinoita nyt kerrottavana. Sorry!

Elämäni suurin semla.

Viime viikonloppu menikin sitten alkuun hieman sairastellessa. Perjantaina päädyttiin kuitenkin lähiravintolaan burgereille (oli törkeen hyvät!) ja mojitoille. Lauantaina oli luvassa hc-shoppailua, ja päivän jälkeen tuntui kyllä jaloissa että oli kävelty. Meistä tosin taas kerran tuo miehisempi puolisko oli kovempi shoppailija kuin mä…

Hän kovin onnellisena saadessaan burgerin ja mojiton!

Sunnuntaina koittikin sitten odotettu päivä kun lähdettiin ulkoilemaan koko päiväksi eräälle patikointialueelle tässä lähellä. Asteita oli +15, aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja mukana oli hyvät eväät. Eipä voinut päivältä muuta toivoa! Oltiin ulkoilemassa noin neljä tuntia ja sitten lähdettiin kotiin jalat tuusannuuskina. Tilattiin itsellemme päivästä palkinnoksi pizzat. 

Ja siellä oli myös heppoja!

Pakollinen tuplaselfie

Ei ollu pahat eväsmaisemat


Siinä naatiskellaan vähän auringosta. 

Tämä viikko on ollut myös tosi mukava. Eilen oltiin pelaamassa squashia ja näin kaveria kahvittelun merkeissä ja tänään olin yhdellä ruotsin-suomalaisella koululla apuopeilemassa. Lapsoset olivat kakkos -ja kolmosluokkalaisia ja tosi suloisia. Halitkin sain lähdön koittaessa. Varmaan tulen käymään siellä uudelleenkin tän kevään aikana!

Viikonloppua odotan tosi innolla – tiedossa on kauan kaavaillut Melodifestivalen-pirskeet täällä meillä ja porukkaa on näillä näkymin tulossa ihan kiitettävästi. Tarkoitus on tehdä drinkkejä ja syödä jotain tosi ruotsalaista. Tarjolla siis varmaan sata lihapullaa. Ja ehkä pari toast skagenia (vaikka sekin taitaa kyllä olla tanskalaista). Ehkäpä myös yksi kladdkaka?

Näihin kuviin ja tunnelmiin!

Terkut aurinkoisesta Tukholmasta,


Elina

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti